Sant Antoni a Ontinyent!


Sant Antoni és una festa que es celebra l'última setmana de Gener a la localitat d'Ontinyent als dies 26, 27 i 28. 
En aquestos dies es fan diversos actes a la localitat. El més important és la cremada de les fogueres.


Sant Antoni és també un barri al poble, que es on es planten les fogueres, a més, al mateix barri, es monten una série de tendetes on es venen tot tipus d'aliments típics d'allí.
Les fogueres es monten el divendres 26 i es cremen el dissabte 27.
El dissabte per la vesprada es fa la benedicció dels animals domèstics; on el retor es fica al barri de Sant Antoni i la gent du les seues mascotes per beneir-les, una tradició que es fa des que va començar a cel.lebrar-se aquesta festa.


En eixos tres dies també es fan danses i alguna que altra misa. Després, per la nit, toca una orquestra, on disfruta tota la població, des dels més joves fins els més majors. 


Podem considerar que les Festes a Sant Antoni Abat deurien nàixer al mateix temps que el propi Barri a la localitat d'Ontinyent.

Des de sempre els encarregats de fer la Festa s’han anomenat “Llumeners”, per allò de que no li falte llum al Sant. I també des de sempre ha sigut la “Bossa” la que ha decidit quins llumeners s’encarregaven de fer la festa aquell any, els que surtien de la bossa es denominaven festers i el primer era, i es, el Fester Major.

Mes avant, intentant donar-li un caràcter de més continuïtat i per a que tots els festers no foren nous cada any, es crea la Junta Rectora Permanent, formada per Llumeners elegits per l’Assemblea que durant uns anys orientaven i ajudaven als festers, fent prevaler les tradicions.

Aquest any ha plogut pel que s'han vist amb l'obligació de suspendre l'orquestra que sempre es fa la nit del 27, pero a pesar d'aquest xicotet contratemps tot ha ixit perfecte. 

Per finalitzar vos convide a vindre i vos deixe un vídio on s'explica un poc la historia d'aquesta festa tan important per a la localitat. 


FINS LA PRÒXIMA!! :)


Comentarios

Entradas populares de este blog

S'acosta el final...

Charla sobre el SÁHARA.